Deelname aan onze wedstrijden is voor iedereen mogelijk. Er zijn diverse klasses waarin deelgenomen kan worden, waardoor iedereen ook op zijn eigen niveau kan deelnemen en beoordeeld wordt.

Er zijn een vijftal hoofdcategorieën.

SQ

ESPL

ESQL

Tuning

Multimedia

Bij SQ (Sound Quality) , wordt de kwaliteit van de afgespeelde muziek in de auto beoordeeld. De juryleden zullen met onze USB diverse tracks in de auto beluisteren en beoordelen. Na deze beoordeling krijg je een uitleg, wat je aan de afstelling van je installatie kunt verbeteren. Tevens wordt de ingebouwde installatie op veiligheid beoordeeld. Ook hier volgt een uitleg indien er zaken verbeterd kunnen worden.

De klasses die er zijn:

Super Entry

Entry 3000€

Entry Unlimited

S-Category OEM

S-Category 4000€

S-Category Unlimited

M-Category OEM 4000€

M-Category OEM Unlimited

M-Category 8000€

M-Category Limited

M-Category Unlimited

X-Category Limited

X-Category Unlimited

Bij ESPL (EMMA Sound Pressure Leaugue) wordt de geluidsdruk in de auto gemeten gedurende 30 seconden. Ook hier wordt gebruik gemaakt van onze USB. De juryleden plaatsen een microfoon op de bestuurdersstoel en gedurende 30 seconden wordt op een door ons aangegeven track muziek gespeeld en de gemiddelde dB waarde gemeten. De metingen gebeuren met gesloten en geopende deuren. Bij deze categorie is eveneens een installatie-beoordeling op veiligheid.

Bij ESPL hebben we de volgende klasses:

ESPL Trunk €3000
ESPL Trunk Limited
ESPL B/R €4000
ESPL B/R Limited
ESPL Wall €8000
ESPL Wall Limited
ESPL Expert


Bij ESQL (EMMA Sound Quality League) wordt de kwaliteit van de muziek achter de auto op een afstand tussen 5 en 15 meter. Bij deze categorie is eveneens een installatie-beoordeling op veiligheid.

De twee klasses die in de categorie voorkomen zijn:

ESQL Limited en ESQL Unlimited

Bij EMMA- tuning draait het om aanpassingen op alle gebieden die met de auto te maken hebben. Denk aan styling, tuning, audio enz. In deze categorie worden dus sound quality beoordelingen, geluidsdrukmetingen en installatiebeoordeling gedaan.  De verschillende klasses zijn:

Tuning Stock+, Tuning Custom Trunk en Tuning Custom unlimited

Tenslotte is er nog MultiMedia. Hierbij wordt naast geluid ook beeld beoordeeld. In deze categorie is 1 klasse!

Multimedia one class

De volledige regels kun je downloaden op: https://www.emmanet.info/competition/rules/

BELANGRIJK

Gedurende het jaar zijn er diverse wedstrijden waar je aan kunt deelnemen. Voorinschrijving wordt hierbij steeds op prijs gesteld. Hierdoor kan er veel administratie vooraf geschieden waardoor de wedstrijd soepel verloopt. Aan het eind van het seizoen is de nationale finale. Om gekwalificeerd te zijn voor de nationale finale dien je minimaal twee wedstrijden gedurende het wedstrijdseizoen te hebben deelgenomen in één en dezelfde categorie met dezelfde auto. Dus of twee keer ESPL, of twee keer SQ enz. De klasse die je op je laatste wedstrijd hebt gekozen is de klasse die op de finale gespeeld dient te worden.

Na de nationale finale is er ook nog een Europese Finale. Om hiervoor gekwalificeerd te zijn dien je aan de nationale finale te hebben deelgenomen. De nummers 1 en 2 van de nationale finale zijn sowieso gekwalificeerd voor de Europese finale.

Deelname aan een lokale wedstrijd kost € 12,50 voor de eerste klasse, elke volgende klasse kost € 10,00.